
مورد مهم در بخش روانخوانی نوع تمرین در منزل و ارزیابی در کلاس می باشد.این بخش یکی از مهمترین بخش ها می باشد در ابتدا باید مادران را توجیه کرد که به چه نحو در منزل با فرزندان خود تمرین داشته باشند مادران عزیز باید بدانند که اجبار کردن برای تمرین نتیجه عکس دارد و باعث می شود کودک از تمرین فاصله بگیرد. اولیا باید بدانند که زمان مفید تمرین کردن حدود ۱۰ دقیقه می باشد اما تعداد ۱۰ دقیقه ها در روز بستگی به تلاش و ترفندهای اولیا در منزل دارد آنگونه که کودکان خسته نشوند و با علاقه به انجام این کار مبادرت ورزند.
اولیا هنگام تمرین باید بدانند که وقتی فرزندشان شروع به خواندن قرآن می کند نباید اشتباهات را مدام متذکر شوند گاهی با نادیده گرفتن چند اشتباه اول باعث شوند اعتماد به نفس فرزندشان بالاتر رفته و در مجموع نتیجه بهتری حاصل شود، حتی یک انسان بالغ هم در هنگام قرائت با دادن تذکرات مکرر تسلط خود را از دست میدهد چه رسد به خردسالان! اما در صورت بروز اشتباهات متعدد می توان آن را با بیانی شیوا رفع کرد.
اولیا تصور دارند که فرزندشان از همان ابتدای روانخوانی باید تسلط داشته و روان بخواند هنگامی که فرزندشان حرف حرف می خواند و یا بین خواندن مکث میکند ناراحت شده و امید خود را از روان تر شدن فرزندشان از دست میدهند و گاهی هم به فرزندان خود تذکر می دهند که چرا سریعتر نمیخوانی یک مربی موظف است که مادران را توجیه کرده و از نتیجه ایده آل در آینده برای او صحبت کند و مادر عزیز را به صبر و بردباری در این امر مهم تشویق کند.به مادران عزیز بگویید گاهی تشویق کلامی با بیان دلنشین مادرانه باعث پیشرفت فرزندشان خواهد شد مخاطب قرار دادن کودکان باعث ایجاد علاقه در آنها خواهد شد به مادران عزیز بگویید که گاهی از فرزند خود در مورد نوع تمرین و مقدار تمرین پرسش داشته باشند. اهمیت دادن به خواسته های کودکان یکی دیگر از عوامل ایجاد انگیزه برای تمرین بیشتر می باشد قبل از اینکه فرزند عزیزش از آن اعلام خستگی کند تمرین را قطع کرده و ادامه آن را به ساعتی دیگر موکول کند.
راهکارهای تمرین در منزل
تهیه دفتر نقاشی و تصویر کشیدن بابت تعداد تمرین های انجام شده بدین ترتیب که مادر در منزل تصویری مانند درخت می کشد به ازای هر ۱۰ دقیقه تمرین برای این درخت میوه می کشد برای تنوع هر جلسه می توان تصویر را تغییر داد در کلاس بابت تمرین های انجام شده قرآن آموزان را تشویق کنید و برچسب دهید این کار باعث میشود تا بقیه قرآن آموزان به انجام این کار بیشتر ترغیب شوند. برای تنوع بیشتر می توان از کاردستی برای اینکار استفاده کرد برای مثال از مادر ها بخواهید با کاغذ رنگی سیب درست کنند و روی نقاشی درخت بچسبانند.
تهیه جزوه هایی برای تمرین قرآن آموزان در منزل توسط مربی
مربی می تواند جزوه تهیه کرده و برای تمرین در منزل آن را در اختیار مادران قرار دهد هر مادر تعداد تمرینات فرزندش را در این جزوه با رنگ آمیزی مشخص کند.
تشویق از طریق رفتارهای خوب کودکان
نوشتن کارهای خوب قرآن آموزان و کشیدن سیب سالم جلوی آنها توسط مادران جهت تشویق آنها در کلاس و منزل می تواند یک راهکار مناسب تشویقی باشد و بازی در منزل را کودکان خیلی دوست دارند که بزرگترها با آنها بازی کنند یا برنامه کودک تماشا کنند از این ایده هم میتوان بعنوان تشویق آنها استفاده کرد. از آنها بخواهید گاهی در بازی ها و تماشا کردن برنامه کودک با فرزندشان همکاری کنند.
تشویق کلامی
از مادر ها بخواهید فرزندان خود را در منزل با بیانی مناسب تشویق کنند و آنها را بابت خواندن قرآن و تلاششان و انتخاب کلاس قران تحسین کنند برای مثال:
من افتخار می کنم که پسرم قرآن می خواند. خوشا به حال ما که فرشته ها با قرآن خواندن دختر گلم به مهمانی منزل ما می آیند.
معلم بازی
از مادران بخواهید گاهی اوقات جهت تمرین با فرزندانشان از قرآن دیگری استفاده کرده و با فاصله از فرزند خود بنشینند از دور خط گیری فرزندشان را کنترل کنند. برای ترغیب بیشتر گاهی بچه ها معلم مادرشان شوند مادر قرآن بخواند و فرزندش غلط گیری کند گاهی هم نوبتی قرآن بخوانند یک آیه مادر یک آیه فرزند
ضبط صدا
یکی دیگر از ایده های تمرین در منزل ضبط صدای قرآن آموزان می باشد به این ترت که مادر صدای فرزندش را موقع خواندن آیه ای ضبط می کند و مجدد برای او صدا را پخش میکند قرآن آموز با دقت به صدای خودش گوش میدهد همزمان قرآن را نگاه میکند و متوجه اشتباهات خود می شود.
بهره مندی از علایق کودکان جهت تشویق در منزل
از مادران بخواهید با شناسایی علایق فرزندانشان از آن به عنوان تشویق استفاده کنند برای مثال:یکی از قرآن آموزان علاقه زیادی به کمک به مادرش در غذا درست کردن دارد قرآن آموز دیگری علاقه زیادی به نقاشی دارد انجام این کارها بعد از تمرین تشویقی برای او می باشد.
کلمه خوانی
اگر قرآن آموزی حرف خوانی دارد از مادرش بخواهید با دقت بیشتر در منزل با فرزندش تمرین کند یکی از این روش ها خواندن کلمه بعد از حرف خوانی می باشد برای مثال: وقتی فرزندش کلمه را به این صورت می خواند(لا ب ثی ن) مجدد این حروف را به هم چسبانده و و بخواند(لابثین)
در آیاتی که تمرین می کند چندین بار این کار را انجام دهد و مجددا آیات را بخواند تغییر را بعد از این نوع تمرین به وضوح خواهیم دید
دقت در قواعد
برای داشتن تمرین با دقت و قویتر از مادران بخواهید کنار خود دفتر یا کاغذی بگذارند و فرزندشان در کلمهای مشکل داشت آن کلمه را ابتدا حرف حرف و با خط خوانا روی کاغذ نوشته و فرزندش با دقت آن را بخواند و سپس کلمه ای بخواند و مجددا آن کلمه را از روی کتاب تکرار کند.