هر تمدن کهنی دارای ویژگی های مخصوص به خود از جمله مراسمات آیینی میباشد، شب یلدا یکی از این مراسمات در ایران اسلامی است.
یکی از مصادیق مهم تلاش دشمن در عرصه نرم برای کاستن از حس میهن دوستی در میان نسل جوان، بیگانه کردن این نسل با مراسمهای آیینی و سنت های دیرینه ی ایرانی و اسلامی و همچنین جایگزینی آن با یک سری مراسمهای غربی همچون کریسمس و... می باشد، بسیاری از این رسم ها بهانه ای برای کنارهم بودن اعضای خانوادهها و بودن در کانون گرم خانواده و انتقال ارزش های ملی و مذهبی در این قالب می باشد، و شب یلدا می تواند احیاگر آداب فراموش شده باشد، در ابن میان می توان یکی از آسیب های مهم برای کم رنگ کردن این سنت ها را، ورود شبکه های اجتماعی به کانون خانواده دانست. متاسفانه با توجه به همین دلایل، بسیاری از این مراسمهای سنتی و بهانه های جمع شدن فامیل در کنار هم، کم کم در میان نسل جوان رنگ میبازند که برگزاری این قبیل آیینها میتواند احیاگر آداب فراموش شده و همچنین تعصب نسبت به نگهداری سنت های موجود باشد.
تفأل برقرآن و دیوان حافظ، حال و هوای خاصی برای خانواده ها دارد و شاهنامه خوانی و قصه گویی برای کوچکترها نیز، از آئین های یلدا بود و خاطرات شیرینی برای مردم به ارمغان می آورد.
دانش آموزان و قرآن آموزان جامعه القرآن الکریم واهل البیت علیهم السلام نیز با برگزاری جشن یلدا همراه با برنامه های متنوع همچون تلاوت قرآن ،مناجات ،مسابقه ،سرود، قصه گویی و خاطره گویی به استقبال طولانی ترین شب سال رفتند.